Ahad, 13 Februari 2022

KEM TAHFIZ CUTI SEKOLAH

 


Program cuti sekolah untuk anak-anak perempuan yang berumur 7- 17 tahun. 


Anak-anak buang masa di rumah musim cuti?

Nak hantar tahfiz tapi kurang yakin boleh berdikari dalam asrama?

 Dah dekat Ramadhan ni masjid bagi tak jemaah perempuan masuk?

kena terawih kat rumah ke?

 Anak solat baca Surah Fatihah je? 

Paling koman sekurang-kurangnya persediaan Ramadhan nanti anak-anak dah hafal surah lazim .

Buat julung kalinya PTAZL membuka seluasnya ruang kepada yang, sihat dan berminat menghantar anak untuk berjinak-jinak dengan tahfiz untuk masuk ke madrasah sempena cuti sekolah. 

Kem Tahfiz minggu pertama: 
Surah lazim atau surah pilihan + Tahsin Solat Fardhu + Fardhu Ain

Kem Tahfiz minggu kedua: 
Surah lazim atau surah pilihan + Tahsin Solat Jenazah + Fardhu Ain


Kem Tahfiz minggu ketiga: 
Surah lazim atau surah pilihan + Solat Sunat Terawih dan Solat Sunat Hari Raya  + Fardhu Ain


Program cuti sekolah ni boleh di pilih mengikut kesesuaian masing-masing. 
Berikut adalah program yang ditawarkan dalam tempoh  27 Feb 2022- 19 Mac 2022.


 KHAS UNTUK PELAJAR PEREMPUAN SAJA.


Untuk lebih detail klik https://youtu.be/IFiMKyjtyaY tentang modul kem tahfiz ini. 

cara nak daftar senang saja klik link ini https://forms.gle/D6i4FuhYk6zC3qfA9 segera sebelum kehabisan tempat.


 10 peserta kategori asrama kem tahfiz dan 10 peserta  kategori tahfiz harian sementara akan mendapat harga early bird. 
Dan peserta seterusnya akan mendapat harga yuran standard .






Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KAFA +TAHFIZ 2023

KAFA+ TAHFIZ PINGGIRAN SUBANG: Pengajian KAFA fokus pada silibus (UPKK) Sekolah Rendah Islami untuk pelajar lelaki dan perempuan *murid s...

Tahfiz Ulang Alik Pusat Tahfiz Az Zahrah Lilbanat

Tahfiz Ulang Alik Pusat Tahfiz Az Zahrah Lilbanat
(terbuka untuk pelajar berumur 7-20 tahun

HUBUNGI PTAZ LILBANAT

PEJABAT PUSAT TAHFIZ AZ ZAHRAH LILBANAT (PEREMPUAN SAHAJA)

No 25 Jalan Matahari ZU5/Z, Bandar Pinggiran Subang, Seksyen U5, 40150

Shah Alam,Selangor, Malaysia



NOMBOR UNTUK DIHUBUNGI:


MUDIRAH / PENGETUA:

USTAZAH HAZWANI (0176393257)


PIHAK PENGURUSAN:

Pejabat PTAZL (01129847699)

USTAZAH SITI NAZIRAH (0122342452)