Jumaat, 16 April 2021

Pelajar ke 23, khatam Al- Quran di Pusat Tahfiz Az Zahrah Lilbanat

Tahniah pada NUR TASSYA NABILA BINTI ASRI AL-HAFIZAH KHATAM 13 APRIL 2021 di hadapan gurunya, Ustazah Fatanah Izzati. 

Sebelum PKP setiap bulan, berulang alik dengan bas dari Perak ke madrasah.

 Pelbagai cabaran  termasuk kehilangan ayah tercinta semasa belajar dan bermacam halangan berjaya ditempuhi sepanjang belajar akhirnya membuahkan hasil. 

Semoga ini menjadi amal jariah bagi sesiapa saja yang terlibat mendokong seseorang pelajar hingga khatam terutama Pihak Pengurusan Pusat Tahfiz Az Zahrah Lilbanat, gurunya dan keluarganya.

Semoga diberi keberkatan ilmu dalam menjaga dan memelihara Al-Quran didada beberapa puluh tahun ke depan sehingga akhir hayat.

Pusat Tahfiz Az Zahrah Lilbanat menawarkan pengajian Alimah (kitab) BERASRAMA dibuka untuk: pelajar yang telah khatam hafazan 30 juz, lepasan PMR,SPM, atau mana-mana pelajar yang sudah tahu membaca Al-Quran. Penting bahawa pelajar ini mempunyai kematangan dan pemahaman yang baik - umur yang disyorkan adalah 15 tahun dan ke atas.

Pengajian Tahfiz ulang alik Harian pula dibuka untuk pelajar yang belum ada asas pengajian Al-Quran, (tahap-Iqra, Nazirah (mengaji), dan hafazan   bermula dari surah surah di dalam juz amma). umur yang disyorkan adalah 7 tahun dan ke atas.

Pengajian  Hafizah BERASRAMA pula disyorkan untuk pelajar 12 tahun dan ke atas, dan sudah mempunyai asas Al-Quran dan boleh berdikari.

Syarat untuk semua kategori diatas, pelajar itu mestilah bersih dari sebarang kes sosial, dan sihat tubuh badan dan mental.

Daftar sini: https://www.ptaz.edu.myTiada ulasan:

Catat Ulasan